HOME  
GROW-content  
BLOGARTIKELS
De kracht van referrals: de geloofwaardigheid van een derde

De kracht van referrals: de geloofwaardigheid van een derde

Ik reis veel, heel veel. ‘t Is te zeggen, niet zozeer reizen, maar kilometers vreten. Zeker 60.000 km per jaar. Zo plande ik recentelijk een goede vriend en zakenpartner op te zoeken in Frankrijk. Zoals steeds twijfelde ik tussen een verplaatsing per TGV (snel, duur, niet flexibel) en de wagen (iets trager, duur, flexibeler, eenzaam). “Al eens covoiturage overwogen?” Opperde mijn vriend. “Ik doe dat tegenwoordig steeds! Je beschrijft je traject met enkele voorgedefinieerde stopplaatsen, meldt het aantal vrije plaatsen en bepaalt een prijs per traject. Passagiers kunnen online reserveren en betalen via een beveiligd systeem. Je drukt de kosten, de tijd gaat sneller voorbij en het is heel wat socialer.”

Geen slecht idee, dus ik aan de slag. Profiel aanmaken, traject bepalen en … wachten op de reservaties.

Nu blijkt dit een heel populair systeem te zijn. Mijn 3 zitplaatsen van Lille naar Lyon kenden ruime concurrentie van een 20-tal andere aanbieders. Vertrektijden verschilden van enkele uren tot minuten, de prijzen waren op 1 à 2 euro na identiek. Hoe kan ik me in deze markt onderscheiden? Uiteindelijk door puur geluk ontving ik een reservatie van één juffrouw voor een traject van 105 km. 7 euro kostendekking op 900 km. Pffff.

Aangekomen op mijn eindbestemming wist mijn goede vriend raad: “Ik ben al veel met jou meegereden, dus ik ben in de positie om je te beoordelen”, grapte hij.” Dus hij ging aan de slag. Een kleine toevoeging van een derde partij aan mijn profiel:

“Personne très ponctuel, honnête et sympa. Le voyage n’est jamais passé si vite. Sait bavarder sur plein de sujets avec des points de vues intéressants. Si vous voulez un voyage agréable, je le recommande vivement! Encore merci pour le trajet!”

Meteen daarna registreerde ik mijn terugreis. Binnen de twee dagen waren al mijn trajecten zo goed als volboekt! Een opbrengst die zelfs hoger reikte dan mijn kosten. Én nadien … 3 extra, authentieke referrals.

“Voyage très sympa, tout confort très agréable. Merci. Je le recommande les yeux fermés.”“Hyper sympa, conduite prudente et déterminé à arriver au plus tôt. Nous n’avons pas trainé! Je recommande!”

“De l’humour, sympathique, à la conversation intarissable, une conduite parfaite, une auto très confortable … bref il fait parti de ses covoitureurs parfait malgré qu’il soit Flamand ;) Je vous le recommande vivement !”

Sindsdien durf ik het aan mijn tarief iets hoger te plaatsen dan mijn concurrenten. En toch zijn al mijn plaatsen telkens verhuurd.

Beste lezer: Uw klanten onderscheiden ú door hún geloofwaardigheid!

Krijg regelmatig nieuwe inzichten en mooie opportuniteiten toegestuurd

Interessegebieden
Bedankt! Je ontvangt binnenkort meer inzichten en tips!
Oeps! Er ging iets mis, probeer het opnieuw!

Atlas wil als groei-architect een belangrijke rol spelen in het denken, leven en werken van mensen. Vanuit passie, expertise en dwarsdenken werken we samen aan een steeds nieuwere wereld waarin de mens ontdekt dat hij moediger, bekwamer en met meer vreugde kan werken én leven…

PRIVACY POLICY